"Ние не присъединяваме и никога не сме присъединявали към електроразпределителната мрежа

...
"Ние не присъединяваме и никога не сме присъединявали към електроразпределителната мрежа
Коментари Харесай

В махалите: Така се краде ток, без да е кражба

"Ние не причисляваме и в никакъв случай не сме присъединявали към електроразпределителната мрежа къщи, които не имат всички нужни документи и са противозаконни. " Това обявиха от ЕВН на специфична пресконференция; коментарът бе предизвикан от гафа на седмицата, при който роми от Арман махала вградиха дирек за улично осветяване в противозаконен градеж. Случаят завърши бързо, притежателят самичък стартира събарянето, а кметът на регион "Северен " Ральо Ралев най-великодушно даде обещание пред цяла България, че няма да глобява нарушителя. Самите поданици на махалата пък си признаха, че множеството къщи са противозаконни, само че си заплащат сметките. 
В ромските махали имаме действителни, а не фиктивни клиенти, нямаме нелегално присъединени, нямаме проблеми с кражбата на ток, а събираемостта е над 95%, регистрираха от сдружението. 
Точно в законните клиенти обаче е разковничето към противозаконните. А точно - постоянният пуска жица към прилежащия парцел, на "захранващия " постоянно се заплаща някаква сума, а след това той заплаща силата, която се регистрира и по този начин в действителност всички електромери са на законни клиенти. 
В случая със стълба от Арман махала от ЕВН обаче разясниха, че не става дума за кражба на ток, а по-скоро за разваляне на непознато имущество, и то на общинско такова. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР